Hjemmelagde Ritz-kjeks

Elsker å lage ting som man vanligvis pleier å kjøpe selv. Derfor letet jeg frem en oppskrift fra bloggen Cupcakeproject på hvordan man lager hjemmelagde Ritz-kjeks, eller "Ritz Crackers", som det vel egentlig heter. Synes de ble veldig gode, men må ærlig si at det ikke smakte heelt slik som Ritz gjør. De er iallfall nydelige servert med Tine Kremost med urter. Har laget disse to ganger, så da har jeg gjort noen små justeringer på oppskriften, og lager dem på min måte. 

Du trenger:

4 dl hvetemel 
2 ts bakepulver 
1 ss sukker 
1 liten klype salt 
5 ss margarin (dersom du bruker usaltet kan du tilsette 1/2 ts salt)
3 ss matolje (brukte solsikkeolje) 
ca 1-1.5 dl vann 

til pensling: 
2 ss margarin, smeltet 
litt salt 

Bland sammen alt det tørre, og smuldre margarin oppi. Tilsett olje og kna godt. Om du har deigmaskin kan du bare kjøre på lav hastighet til olja er blandet godt inn. Tilsett vann litt etter litt til deigen får ca samme konsistens som en pepperkakedeig. Kjevle tynt og trykk ut kjeks med valgfri form. Prikk litt i dem med en gaffel og pensle med margarin. Strø over litt salt. Stek dem ved 200 grader i ca 12 min. 


























  - Sol 

3 kommentarer:

  1. kan du skrive dei justeringane som du gjorde? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Justeringene er med i oppskriften ovenfor, og originaloppskriften finner du ved å klikke på linken! :-)

      Slett
  2. Kanskje oppskriften mangler malt fra bygg, som står som en av ingrediensene på kjøpekjeksen???

    SvarSlett